" Innovatie is de motor voor de vooruitgang ontwikkeling verandering in de wereld. "​

" Onszelf weer als deel van de natuur te begrijpen is onze uitdaging missie expeditie van de komende tijd. "​

Innovatie in de bouw: Een nieuwe definitie van duurzaam bouwen voor de toekomst

Welkom bij onze innovatieve bouwoplossingen! Duurzame en vooruitstrevende bouwbenaderingen zijn cruciaal in onze zich snel ontwikkelende samenleving. Met verantwoorde materialen, geavanceerde technologieën en creatieve bouwmethoden geven wij een nieuwe definitie aan de toekomst van de architectuur. Ontdek samen met ons hoe onze innovatieve oplossingen de bouw op zijn kop zet.

1. Duurzame materialen: Minimaliseer milieueffecten

Ontdek verantwoorde materialen die bijdragen aan duurzaamheid en milieubewustzijn:

Ontdek onze verantwoorde materialen die bijdragen aan bestendige duurzaamheid:

Hout (LVL, Meranti, Vuren, Lunawood, Grenen):

Hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen is meer hernieuwbaar en duurzaam materiaal met een lagere CO2 voetafdruk dan veel andere bouwmaterialen. Lunawood, een thermisch gemodificeerd hout, biedt extra duurzaamheid en stabiliteit.  

Metalen (staal):

Staal is een zeer goed recyclebaar materiaal, waarbij het recyclingproces aanzienlijk minder energie vereist in vergelijking met de primaire productie. Het gebruik van gerecycled staal of staal met een hoog gehalte aan gerecycled materiaal vermindert de milieu-impact.

Glas:

Glas is een zeer goed recyclebaar materiaal dat continu kan worden gerecycled zonder kwaliteitsverlies. Het gebruik van energie-efficiënt glas, zoals HR++ (dubbele beglazing), verbetert de energie-efficiëntie van gebouwen door warmteverlies of -winst te beperken.

Kunststoffen (EPDM, Pro Clima Intello, Pro Clima Solitex):

Hoewel kunststoffen niet inherent duurzaam zijn, kunnen bepaalde soorten verantwoord worden gebruikt. Goed gerecyclede EPDM kan bijdragen aan een circulaire economie (Het kan tot 98% gerecycled). Pro Clima Intello en Pro Clima Solitex producten zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie en dampbeheersing, wat de prestaties van het gebouw ten goede komt.

Siliconen:

Siliconenmaterialen, zoals sanitair silicone, kunnen een langere levensduur hebben dan sommige alternatieven. Er moet echter rekening worden gehouden met de milieueffecten van de productie en verwijdering van siliconen.

Een verantwoorde keuze

De duurzaamheid van een materiaal wordt niet alleen bepaald door de samenstelling ervan, maar ook door factoren zoals productieprocessen, transport, duurzaamheid en opties voor het einde van de levensduur.

Onze duurzaamheidsoverwegingen gaan dus verder dan individuele materialen. We hebben oog voor het hele scala: het algemene ontwerp van gebouwen, energie-efficiëntie, waterbeheer en strategieën voor afvalvermindering.

2. Bouwmethoden: Synergie tussen technologie en vakmanschap

Ontdek hoe onze moderne productietechnieken en traditioneel vakmanschap leiden tot hoogwaardige uitkomsten:

3. Onze liefde en waardering voor de alomvattende basis: Hout

Hout heeft voor ons een iconische waarde. Natuurlijk omdat het de basis vormt voor onze constructies en afbouw. Maar dat is het niet alleen. Onze waardering voor hout gaat veel verder. De keuze voor hout vormt de kern van onze filosofie om bij te dragen aan een beter wereld, middels een specifieke bouw: duurzaam, natuurgetrouw, esthetisch, mobiel en uiteindelijk tijdelijk, omdat alles eindig is en plaats maakt voor vernieuwing. Dit is waar wij voor staan!

Ontdek de positieve aspecten van houtskeletbouwmethoden: Positieve aspecten:

Positieve aspecten van houtbouw:

Natuurlijk kent hout ook kwetsbare kanten:

4. Deassemblage: Flexibiliteit en duurzaamheid ontsluiten

Voordelen van onze demontabele gebouwen:

We bieden twee bouwmethoden voor onze huizen. Als het huis klein genoeg is om op een vrachtwagentrailer te passen, bouwen we het in één stuk.

Zodra de maximale grootte van het transport is bereikt, bouwen we de huizen in segmenten, die ter plaatse in elkaar worden gezet. Hierdoor kunnen onze huizen uit elkaar worden gehaald en verplaatst. Dit geldt voor de segmenten van het huis en de gebruikte materialen. We ontwerpen de huizen op basis van gestandaardiseerde afmetingen. Deze gestandaardiseerde panelen worden geschroefd en niet gelijmd, zodat ze hergebruikt kunnen worden. Dit geldt voor alle materialen, behalve essentiële structurele spanten.

Conclusie

Innovaties in de bouw veranderen de bouwsector en leiden tot een duurzamere en efficiëntere toekomst. Door onderzoek naar en het gebruik van materialen, bouwmethoden, bouwprocessen en het concept van de-assembleerbaarheid ontwikkelt de sector zich continue. Circulaire, hernieuwbare en gerecyclede materialen zorgen voor een revolutie in de bouwpraktijk, minimaliseren afval en bevorderen een circulaire economie.

Prefabricage, modulaire bouw, 3D-printen en robotica stroomlijnen processen, verbeteren de kwaliteit en maken de bouw van complexe constructies mogelijk. Geavanceerde apparatuur, digitale technologieën en slim gebouwbeheer optimaliseren planning, werking en duurzaamheid.
Maatschappelijke ontwikkelingen en eigentijdse klantwensen vragen continue om innovatieve ontwerpen. Deze benadrukken het belang van het creëren van gemakkelijk te demonteren en herbruikbare structuren, waardoor afval wordt verminderd en toekomstige aanpasbaarheid mogelijk wordt. Door deze innovaties te volgen, te omarmen én te initieren kunnen we een duurzamere, energie-efficiëntere en beter aanpasbare gebouwde omgeving creëren.
Nextbuilders neemt haar verantwoordelijkheid als innovatief bouwbedrijf om bij te dragen aan een bestendige toekomst. Een toekomst die een positieve impact heeft voor toekomstige generaties. Een toekomst waarin gebouwen in een duurzame harmonie staan tot de natuur.