Wat is een Tiny House

De Tiny House-beweging heeft het afgelopen decennium enorm aan populariteit gewonnen. Tiny houses worden steeds betaalbaarder en gemakkelijker te bouwen. Ze bieden daarmee een hele goede oplossing voor de torenhoge woningprijzen van tegenwoordig. Daarnaast verminder je je ecologische voetafdruk gigantisch met het wonen in een Tiny House. Win win toch?

Wat is een Tiny House?

Een Tiny House is een volwaardige woning met een maximaal oppervlakte van 50 vierkante meter. Van oorsprong waren Tiny Houses bedoeld om kosten te besparen op een huis. Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor deze woonvorm omdat het geassocieerd wordt met een duurzaam leven.

Vanwege het beperkte woonoppervlakte zijn Tiny Houses voorzien van innovatieve technologieën om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Tiny houses worden vaak gebouwd met gerecyclede, duurzame materialen en hebben vaak zonnepanelen om energie op te wekken. Daardoor zorgen ze voor een veel kleinere ecologische voetafdruk. Het voordeel van een kleine woning is ook dat je veel minder energie nodig bent en daarmee ook weer kan besparen op je vaste lasten.

Voor veel mensen zal het wonen in een Tiny House dus een stuk financiële vrijheid en dus een andere manier van leven met zich mee brengen. Want wanneer je vaste lasten omlaag gaan kun je de keuze maken om minder te gaan werken.

Lees ons artikel de voordelen van een tiny house voor meer informatie hierover.

De geschiedenis van Tiny Houses

Tijdens de economische crisis in de Verenigde Staten raakten veel mensen werkloos en verloren daardoor hun huis. Een woning vinden was op dat moment erg lastig. Zo ontstond er de behoefte aan betaalbare en flexibele woonvormen. Dit was het begin van wat tegenwoordig de Tiny House-movement genoemd wordt. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor deze woonvorm omdat het geassocieerd wordt met een duurzamer leven.

De verschillende soorten Tiny Houses

Er zijn twee verschillende soorten Tiny Houses: verplaatsbare en niet-verplaatsbare. Niet-verplaatsbare Tiny Houses hebben een vaste fundering op een stuk grond dat vaak eigendom is van de bewoner.

5 voordelen van wonen in een Tiny House

Met de huidige woningmarkt is het krijgen van een nieuwe woning voor een eerlijke prijs bijna onmogelijk geworden. Dit zorgt ervoor dat mensen verder gaan kijken naar alternatieve woonvormen. Eén van die woonvormen is een Tiny House. Een volwaardige woning van maximaal 50 vierkante meter. Dit klinkt misschien weinig maar het heeft ontzettend veel voordelen. De grootste voordelen van wonen in een Tiny House lees je hier!

  1. Financiële vrijheid

Tiny Houses zijn een stuk goedkoper dan normale woningen. Een Tiny-House is al te krijgen vanaf 70.000 euro, vergelijk dat maar eens met een “normaal” huis. Daarnaast zijn Tiny-Houses meestal gemaakt van duurzame natuurlijke materialen, daardoor heb je minder energie nodig en gaan je vaste lasten omlaag. Met een lagere (of geen) hypotheek en lagere vaste lasten is financiële vrijheid dus niet iets wat onmogelijk is.

  1. Verminder je ecologische voetafdruk

Een Tiny House is een duurzame woning. Doordat het gemaakt is van duurzame en vaak gerecyclede materialen verminder je je ecologische voetafdruk enorm. Daarnaast heb je natuurlijk ook minder materiaal nodig. (het huis is natuurlijk “Tiny”) De meeste Tiny Houses hebben ook zonnepanelen die ervoor zorgen dat je een groot gedeelte (of alle) van de energie zelf op kan wekken.

  1. Weinig onderhoudskosten

It’s all in the name, als je minder hebt kan er ook minder stuk gaan. Geen lange waterleidingen of ingewikkelde CV installaties die stuk gaan. Een Tiny House is gemaakt om duurzaam en efficiënt te zijn. Het nummer van de loodgieter hoef je dus niet op te slaan.

  1. Minder bezittingen = Minder zorgen

Tegenwoordig hebben we allemaal veel te veel overbodige spullen. Een groot voordeel van een Tiny House is dat je gedwongen wordt om bewuster met de ruimte die je hebt om te gaan. En wanneer je minder spullen hebt, hoef je je ook minder druk te maken over dingen die kapot kunnen gaan. Zo kun je je meer focussen op de leuke dingen in het leven!

  1. Meer vrije tijd

Het grote voordeel van wonen in een Tiny House is dat je er meer vrije tijd door krijgt. Doordat je vaste lasten veel lager zijn kun je een stuk sneller de keuze maken om minder te gaan werken of meer te gaan sparen.

Zoals je kunt lezen heeft het wonen in een Tiny House niet alleen financiële voordelen maar veranderd het je manier van leven. Wonen in een Tiny House geeft een gevoel van vrijheid. Lijkt je dat ook wat? Neem dan contact met ons op.

Samenwerken?

Ervaar het verschil van werken met een partner die waarde hecht aan persoonlijk contact. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over uw droomhuis. We kijken ernaar uit om samen deze spannende reis aan te vangen.