Een Tiny House laten bouwen: dit is wat je moet weten

Tiny Houses zijn enorm populair aan het worden in Nederland. Het vermindert je ecologische voetafdruk omdat ze gemaakt zijn van duurzame materialen. En daarnaast kosten ze veel minder dan een “gewone woning”. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een Tiny house laat bouwen? Daar vertellen we je in dit artikel alles over!

Waar moet een Tiny House aan voldoen?

Net als bij een gewone woning mag je niet zomaar overal een Tiny House plaatsen. Je hebt naast een stuk grond ook een bouwvergunning van de gemeente nodig. En het bestemmingsplan moet het natuurlijk ook toe staan.

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om een Tiny House op gemeentegrond te bouwen. Hiervoor heb je ook toestemming van de gemeente nodig. Houd er wel rekening mee dat dit bijna altijd gaat om een tijdelijke vergunning, niet ideaal dus. Bij NextBuilders helpen wij je graag om aan deze vergunningen te komen. Het enige dat jij hoeft te doen is een huis uitkiezen, wij regelen de rest!

Kan ik een hypotheek krijgen voor een Tiny House?

Ja dat kan! Een Tiny House is wordt gezien als een volwaardige woning en dus kun je er gewoon een hypotheek voor aanvragen bij de bank. Er zijn bij de hypotheekaanvraag wel een aantal vereisten. Je moet namelijk een Tiny House laten bouwen op een vaste fundering, een huis op wielen is niet toegestaan. Daarnaast moet er een omgevingsvergunning voor het bouwen van het huis zijn afgegeven. En tot slot moet je de eigenaar zijn van de grond. (Erfpacht is ook toegestaan)

Vanwege de lage kosten van een Tiny House is het voor sommige mensen ook mogelijk om het te financieren met een doorlopend of persoonlijk krediet. Neem contact op met je bank voor meer informatie over het financieren van je Tiny House.

Hoe groot mag een Tiny House zijn?

Een Tiny House mag maximaal 50 vierkante meter groot zijn. Alles groter dan dit wordt gezien als een Small House. Een Small House mag maximaal 90 vierkante meter groot zijn. In beide gevallen krijg je een complete woning gemaakt van gerecyclede, natuurlijke materialen.

 

Zit er ook garantie op een Tiny House?

Dat hangt van de bouwer af. Bij NextBuilders stoppen we pas als het huis 100% af is. Zijn er toch gebreken na de oplevering? Geen zorgen, wij hanteren het garantiemodel van EigenHuis. Wat dat inhoudt lees je hier!

Waar je verder op moet letten

Wanneer je een Tiny House wil laten bouwen is de keuze van de bouwer extreem belangrijk. Zorg dat je een ervaren bouwer kiest. Deze hebben namelijk al kunnen leren van voorgaande projecten en gaan efficiƫnter met de materialen om.

Bij NextBuilders nemen we je mee gedurende het hele proces, zo zorgen we dat jouw droomhuis realiteit wordt. Van het kiezen van de perfecte locatie tot het selecteren van de juiste materialen, wij begeleiden je stap voor stap. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken. Laat ons alles regelen!

Samenwerken?

Ervaar het verschil van werken met een partner die waarde hecht aan persoonlijk contact. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over uw droomhuis. We kijken ernaar uit om samen deze spannende reis aan te vangen.